Notícies
24 Abril 2013
La Fundació INDICIS realitza un taller de cuina creativa per nens amb productes típics de la zona del Vallès

Els dies 25 i 26 d’abril (de 15 a 16.30h) la Fundació INDICIS de l’Escola Superior de Disseny ESDi va dur a terme un taller de cuina creativa i disseny culinari amb els alumnes de 5è curs de l’Escola Floresta de Sabadell en el qual van crear plats divertits i creatius amb els productes del seu hort, típics de la zona del Vallès. Aquesta taller s’emmarca dins les tres activitats que planteja el projecte PEP, que té com a finalitat fomentar el consum d’aliments de producció local i varietats agrícoles pròpies del Vallès (com la mongeta del ganxet i el cigró menut) entre els infants i joves de Sabadell. Les altres dues activitats són un cicle de xerrades a l’escola per part dels agricultors juntament amb visita al Parc Agrari per part dels alumnes, i el coneixement del cicle de vida dels productes agrícoles mitjançant un kit de plantació creat amb criteris d’ecodisseny que els alumnes de 5è curs de l’Escola Floresta van plantar al seu hort. Així doncs, van utilitzar els productes que havien anat plantant, que són de proximitat i de varietats antigues i que van ser processats de diverses maneres, per crear menús de quatre plats. Un cop van decidir els plats dels seus menús, van fer una petita presentació amb els companys per compartir les seves experiències. En aquest taller hi va participar la Fundació INDICIS, el professor d’ESDi Ivan Merino especialitzat en disseny i alimentació i la periodista Marina Antúnez especialitzada en tallers de cuina i d’hort. El projecte PEP vol contribuir a potenciar el desenvolupament local donant valor a la figura dels agricultors del Parc Agrari de Sabadell i transmetre els avantatges ambientals que comporta mantenir una alimentació basada en productes de proximitat com, per exemple, la reducció en el consum d’energia, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de la utilització d’envasos i embalatges.