Notícies
26 de maig de 2017
El ESDiColor_Lab presenta Starting Shot, la seva tendència de color per a primavera / estiu 2019.

"Starting Shot" és el títol de la tendència que el laboratori de tendències de color ESDiColor_Lab ha desenvolupat per a la temporada primavera / estiu 2019 i que es va presentar ahir al Congrés bianual de Intercolor, celebrat a Tailàndia.

Aquesta carta de color es basa en la creixent tendència social de la pràctica de l’esport a Espanya, com a nova forma d’oci, una presa de consciència dels beneficis de l’exercici físic en relació amb la millora de la salut; i la necessitat de millorar les condicions i l’aparença física

Segons el detectat per l’
ESDiColor_Lab, els espanyols prefereixen realitzar una activitat esportiva a l’aire lliure i pel seu compte, convertint l’espai públic en un element d’interacció entre els individus i intercanvi d’experiències.


Keep Going
Practiquem esport perquè suposa un element clau de motivació personal i de superació que ens permet sentir-nos millor, més relaxats i rejovenir. En aquest sentit, l’aparença i el benestar físic ens condueixen a realitzar activitats que integrin interacció, empatia i oci. Aquesta carta part d’aquest principi optimista i ens proposa relaxació, salut, naturalesa i proximitat a partir de la concepció de tons afruitats, orgànics i naturals, en el qual no hi ha colors purs. Es tracta de tons digerits que conviden a plantejar-nos la "vida prèvia d’aquest color", en la qual conviuen quatre colors neutres amb quatre matisos purs.

 


Playing Field
La ciutat es transforma en l’escenari perfecte en el qual l’esport cobra sentit com a activitat interactiva. Així, l’entorn urbà pot ser interpretat com un espai de connexió social en què entenem la vida a l’aire lliure com a sinònim de llibertat. A més, aquest context ens ofereix un cert nivell de "benestar ocial", que ens situa en un àmbit en el qual l’arquitectura interactua amb l’humà en moviment. En el qual la nostra activitat quotidiana es veu envaïda per aquells que fan esport i ens inunden amb la seva empremta: empatia, salut, esforç, complicitat i fins i tot competitivitat.
Aquesta carta es caracteritza per la llum que desprèn, i que ens recorda a la il·luminació diürna de la ciutat, plena d’harmonia de contrastos en què juguem amb l’ordre dual dels colors i donem valor al contrast de complementaris. Tons lluents, gairebé fluor en què s’imprimeix aquesta lluminositat que ens aproxima al concepte metafòric de "encendre el dia".


Squeezing into
Fer esport requereix d’una preparació física prèvia que passa per la necessitat de sentir-se, indumentariamente parlant, a "to" amb les circumstàncies de la nostra activitat. Per això, aquesta carta es centra en el narcisisme com a concepte, una forma d’agradar-que implica "enfundar" en les peces esportives que ens permeten estar bé i sentir-nos bé. En aquest sentit, vam jugar amb dos termes: tecnologia i pell. Es tracta dels elements que defineixen el nou ésser esportiu, que representem a la nostra carta amb colors molt dolços, molt suaus, que recorden a la infància. No obstant això, aquest tipus de tons es veu de cop i volta inundat per colors que encarnen el tecnològic, la innovació, una nova forma d’interpretar l’home.

 

 

Time out
Caminar pensant, pensar caminant. Aquesta és la premissa de la qual partim en aquesta tendència. En ella interpretem l’esport com una via d’escapament, com una activitat necessària que ens ajuda a trencar amb l’efecte túnel de les nostres activitats quotidianes i que ens ofereix la capacitat de dissoldre o minimitzar els efectes de l’estrès diari. Pensem mentre caminem i quan ho fem minimitzem el resultat de les preocupacions. Per això aquesta carta evoca el misteri i el misticisme de la vida interior de cada individu. Es tracta d’una proposta en la qual predomina el concepte rizomàtic traslladat a l’color: tons clars, conviuen amb tons foscos; mats amb brillants. Una carta plena de contrastos que també es representen en les textures.

 

L’ESDiColor_Lab està format pels professors de l’ESDi, la Dra. Encarna Ruiz, Miguel Ruiz i Anna Armentano i els estudiants Rosa Cano, Inés Herranz, Elixabet Perdiguero i Anna Salvador. És el representant espanyol en l’organisme Intercolor, format per les principals associacions i institucions de moda i tèxtil de països com Gran Bretanya, França, Itàlia, Xina, Finlàndia, el Japó o els Estats Units, per definir una tendència a escala global que contempla especificitats socioculturals de cada territori.