Destacats
29 Març 2010
SOMIANT TRUITES. Redissenyant la manera en què ens alimentem

Com alimentar les persones d’aquest segle? S’estima que cap al 2050, la població arribarà als 9.100 milions d’habitants. I no es tracta només de quantitat de menjar, sinó també de qualitat (i equitat en la distribució, responsabilitat social en la producció o maduresa en el seu consum), quelcom que el consumidor comença a demandar. Els segells i etiquetes de certificació ecològica dels aliments "que segueixen el reglament de la UE que entrà en vigor en 2009" ajuden a distingir entre els productes de qualitat dels que no ho són. De fet, segons les principals comercialitzadores, durant el 2008 la venda d’aquests productes va augmentar entre un 10 i un 15%. La Fundació Món Rural aposta per la millora de la informació en l’oferta i l’etiquetatge d’aquest tipus de productes, així com la millora en les pràctiques i els Canals de comercialització, per guanyar una quota potencial de mercat. Menjar per a tots i menjar sà es tracta, sense dubte, del major repte a afrontar en aquesta era, perquè d’una bona alimentació en depèn el benestar "i, de fet, la supervivència" de la nostra espècie.

(Fer click a la dreta per llegir la resta de l’article).

Jon Marin Professor del departament de Producte de l’ESDi